Mijn kind online

Hoe zorg je ervoor dat je kinderen zich zorgeloos en veilig op het Internet kunnen bewegen? Door betrokken te zijn bij wat ze doen. Geen enkele ouder stuurt zijn kinderen zomaar de straat op, of de grote stad in. Je leert ze oversteken, je vertelt ze wat ze kunnen verwachten, wat leuk is en wat niet, wat wel mag en wat niet.

En in het begin blijf je er een beetje bij. Hetzelfde zou eigenlijk voor Internet moeten gelden. Maar dan moet je natuurlijk wel weten waar het over gaat. Mijn kind online is een boek naar aanleiding van de gelijknamige website (www.mijnkindonline.nl) van Planet Internet en Ouders Online. Dit boek ondersteunt u bij veilig Internet-gebruik door uw kinderen. Door te vertellen waar het over gaat. En door aan te geven waar je op moet letten.


Wat ouders moeten weten
Veel ouders hebben geen flauw idee wat hun kinderen eigenlijk uitspoken op het Internet. Wat doen ze daar? En waarom vinden ze dat zo leuk? Lees verder..

Wat doen kinderen op internet?

Kinderen hebben meer tijd dan volwassenen om lekker te experimenteren op het Internet. Waar kun je allemaal komen? Wat valt er te beleven? Hoe werkt dat precies? Hun jonge geest is van nature ingesteld op ontdekken, leren en proberen.

Ze hebben het geduld, de tijd en de behoefte om te spelen, iets wat wij als volwassenen vaak niet meer kunnen opbrengen. Het is dan ook niet vreemd dat kinderen al gauw een voorsprong hebben op volwassenen.

Maar het betekent ook dat ze van alles en nog wat kunnen tegenkomen. Meer dan de volwassenen die alleen maar ‘functioneel’ surfen, bijvoorbeeld om een folder van de belastingdienst te downloaden. En lang niet alles is voor kinderogen bestemd.